„GoPro HERO12 Black” apžvalga – nedideli kameros pakeitimai, didelė nauda naudotojams

- - 0 komentarų įraše „GoPro HERO12 Black” apžvalga – nedideli kameros pakeitimai, didelė nauda naudotojams

Rugsėjis – įtemptas metas ne tik moksleiviams, studentams ir mokytojams, bet ir „GoPro” darbuotojams, nes būtent šį mėnesį kasmet pristatoma naujausia „HERO” sporto ir laisvalaikio kamera. Kaip rodo antraštė, 2023 m. nėra išimtis, nes rugsėjo 6 d. pramonės lyderis pristatė savo naujausią ir galingiausią produktą – HERO12 Black kuris bus parduodamas Rugsėjo 13 d. ir kainuos lygiai tiek pat, kiek ir ankstesnis modelis – 449 standartinę versiją arba €679 jei pasirinksite Creator Edition paketas.

Dėl ilgo ir sėkmingo bendradarbiavimo su gamintoju GoPro atstovai taip pat suteikė man kameros kopiją ir leido ją išpakuoti bei išbandyti. Tolesnėse pastraipose kviečiu jus kartu su manimi atidžiau apžvelgti pokyčius, patobulinimus ir visas naujas funkcijas, kurios bus prieinamos nuo rugsėjo 13 d., nes būtent tą dieną galėsite įsigyti GoPro HERO12 Black.

Pakavimas ir surinkimas

„GoPro” yra aplinką tausojanti ir ekologiška bendrovė. Įrangos pakuotė ir naudojamos medžiagos visiškai patvirtina pirmiau pateiktą teiginį. Kaip ir ankstesniame modelyje, pagrindinė pakuotė įvyniota ne į plėvelę, o į popierinę įmautę, kad būtų apsaugota nuo mechaninių pažeidimų ir kritimo transportuojant. Tačiau su HERO12 Black gamintojas žengė dar vieną žingsnį ekologiškesnio rytojaus link – kamerą ir priedus supakavo į visiškai perdirbamą dėžutę, pagamintą iš popieriaus, bambuko, kokosų ir cukranendrių.

GoPro HERO12 Black komplektuojama su:

  1. HERO12 Black kamera
  2. 1 x „Enduro” 1720 mAh akumuliatorius
  3. Universalus montavimo laikiklis su varžtu
  4. Išlenktas laikiklis su 3M klijais (šalmui ir pan.)
  5. USB A-C kabelis

Nuotraukų galerija

Dizainas ir konfigūracija

Kalbant apie HERO12 Black dizainą, galiu pastebėti tris vizualinius skirtumus, palyginti su ankstesniu modeliu. Pirma, vietoj skaičiaus 11 įrašytas skaičius 12. Antra, ant pilko guminio korpuso korpuso yra daugybė mėlynų taškelių, todėl fotoaparatas atrodo jaunatviškiau. Gali būti, kad fotoaparato korpusas taip pat pagamintas iš perdirbtų medžiagų, tačiau neradau jokio patvirtinimo. Trečia, iš mygtukoQuikCapture dingo raudonas apskritimas.

Objektyvo ir dviejų ekranų matmenys, mygtukų, akumuliatoriaus dangtelio ir tvirtinimo laikiklių padėtis ir išvaizda išlieka nepakitę, tačiau universalus 1/4″-20 sriegis integruotas tarp dviejų apatinių tvirtinimo pirštų. Tai puiki žinia visiems, nes naujasis modelis ne tik bus suderinamas su visais HERO11 priedais, įskaitant Media Mod, bet ir HERO12 bus galima tiesiogiai prijungti prie įvairių nuotraukų priedų naudojant universalų sriegį be jokių nereikalingų adapterių.

Kalbant apie technines specifikacijas, pakeitimų dar mažiau. HERO11 naudojamas 8:7 vaizdo jutiklis išlieka nepakitęs, kaip ir GP2 procesorius. Nors HERO12 procesorius buvo gerokai optimizuotas (apie tai vėliau), maksimali vaizdo įrašų raiška ir FPS išlieka tokie patys kaip ir dviejuose ankstesniuose modeliuose. 5.3K60 ir 4K120. Taigi, kol galėsite filmuoti 8K vaizdo įrašus, kaip tai daro patys pajėgiausi dabartiniai išmanieji telefonai, teks palaukti dar bent metus.

„GoPro HERO12 Black” naujienos ir patobulinimai

2 kartus ilgesnis filmavimo laikas be perkaitimo

Pirmasis ir, mano nuomone, daugumai „GoPro” naudotojų svarbiausias „HERO12 Black” patobulinimas yra galios ir energijos optimizavimas. Ne paslaptis, kad HERO10, o ypač HERO11, esant didžiausioms raiškoms ir FPS, taip greitai įkaito, kad „GoPro” savisaugos mechanizmas sustabdydavo filmavimą ir išjungdavo kamerą vos per kelias minutes arba dar greičiau, jei kamera buvo tiesioginėje saulės šviesoje ir be menkiausio vėjo srauto.

Būtent šį trūkumą daugelis „GoPro” naudotojų ir technologijų apžvalgininkų laikė rimčiausia HERO11 problema, dėl kurios kai kurie net perėjo prie konkuruojančių prietaisų, kad galėtų įrašinėti ilgesnį laiką be pertraukos, aukojant neprilygstamą „GoPro” vaizdo kokybę ir „HyperSmooth” stabilizavimą. Nors „GoPro” atstovai nenorėjo komentuoti šio trūkumo, iš HERO12 reklaminės medžiagos matyti, kad perkaitimo problemų sprendimas buvo svarbiausias naujojo modelio prioritetas.

Remiantis „GoPro” bandymais, atliktais esant 25 °C temperatūrai ir minimaliam (0,6 m/s) oro srautui, naujoji HERO12 Black gali filmuoti 5,3K/60 ir 4K/120 maždaug valandą be perkaitimo, t. y. 2 kartus ilgiau nei HERO11. Pagaliau!

Energijos optimizavimas taip pat padėjo vidutiniškai 15 % pailginti įrašymo laiką naudojant tą patį „Enduro” akumuliatorių, todėl naujasis modelis gali įrašyti 81 minutę 4K/60 režimu ir iki 102 minučių naudojant 4K/30 arba 1080p/60 nustatymus, kol akumuliatorius išsikraus.

Maksimalus „GOPro HERO11” ir HERO12 fotografavimo laikas

As a true IT guy, it’s better to see it once than hear it seven times. Teisingai? Todėl improvizavau ir sukūriau nedidelį, bet pastovų oro srautą, ant stalo padėdamas du 140 mm ventiliatorius su sumažintu greičiu, o HERO11 ir HERO12 kameras padėjau priešais juos maždaug 50 cm atstumu. Kad objektyvas būtų maksimaliai priartintas, prieš bandymą abiejuose fotoaparatuose atlikau gamyklinį atstatymą, suformatavau atminties korteles, nustačiau tokį patį ekrano ryškumą su 1 minutės tuščios vietos intervalu ir perjungiau 5,3 K60 skiriamąją gebą plačiajuosčiu režimu.

Kaip rodo testas, patobulinimai akivaizdūs. HERO11 perkaito ir išsijungė maždaug po 45 minučių, o HERO12 įrašinėjo daugiau nei valandą ir išsijungė ne dėl perkaitimo, o dėl išsikrovusio akumuliatoriaus. Darau prielaidą, kad ventiliatorių oro srautas buvo didesnis ir palankesnis kameroms nei „GoPro” bandyme (0,6 m/s arba 2,2 km/val.), todėl HERO11 veikė ilgiau, o HERO12 pasiekė akumuliatoriaus ribą. Tačiau esu tikras, kad jei būčiau dar labiau sumažinęs ventiliatorių greitį arba padidinęs jų atstumą nuo kamerų, būčiau galėjęs atkurti „GoPro” rezultatus.

Svarbiausia išvada – HERO12 greičiausiai neperkaista bėgant, važiuojant dviračiu, riedučiais ar riedlente.

HDR su logaritminiu kodavimu

HERO12 Black HDR režimas buvo patobulintas GP-LOG palaikymu, kad būtų užtikrintas dar platesnis spalvų dinaminis diapazonas, išsaugant daugiau detalių tamsesnėse vaizdo srityse ir neperšviečiant šviesesnių sričių. Tai padės turinio kūrėjams užfiksuoti įvykius ir kraštovaizdžius ryškiau nei anksčiau. Didžiausi „GoPro” maniakai gali skųstis, kad su eksperimentine „GoPro Labsfirmware” programine įranga ją būtų galima aktyvuoti ir HERO11 Black, tačiau naujajame modelyje ji jau įtraukta į gatvės programinę įrangą.

9:16 fotografavimas nesukant fotoaparato

Tuo metu, kai „TikTok”, „YouTube” šortai ir „Instagram” ritės užkariauja pasaulį vertikaliais vaizdo įrašais, „GoPro” 8:7 jutiklis ir HERO12 kamera suteikia paprastą galimybę filmuoti 9:16 vaizdo įrašus, nesukant kameros.

„HyperSmooth 6.0

Naujausia ” HyperSmooth 6.0″ iteracija yra dar geresnė, nes patobulinta automatinio didinimo funkcija ir integruota 360 laipsnių horizonto fiksavimo funkcija, kad fotografavimas būtų sklandus ir sklandus.

Laiko kodo sinchronizavimas

Laiko kodo sinchronizavimas palengvins vėlesnį vaizdo įrašų apdorojimą profesionalioms filmavimo komandoms ir kitiems, kurie savo nuotykiams fiksuoti naudoja dvi ar daugiau „GoPro” kamerų. Ši funkcija puikiai sinchronizuoja kelių kamerų laiko kodą naudojant QR kodus, todėl daug lengviau redaguoti kelių kamerų vaizdo įrašus.

Kelios lygiagrečios „Bluetooth” jungtys

„GoPro HERO12 Black” vienu metu gali prisijungti prie kelių „Bluetooth” įrenginių ir priedų, o dabar galite prijungti ir išorinį belaidį mikrofoną arba „AirPods” ausines.

Intervalinių nuotraukų palaikymas

Nuotraukų intervalo režimu, galite nustatyti, kaip dažnai fotoaparatas turėtų fotografuoti – tai puiki priemonė fotografuoti laisvų rankų režimu dinamiškos veiklos metu.

Žiniasklaidos modulio „Media Mod” funkcionalumo patobulinimai

Kryptinis garso įrašymas iš priekinio ir galinio mikrofono vienu metu.

Patobulinta naudotojo sąsaja (UI)

Dabar nustatymuose galite lengvai pasiekti naktinius režimus ir perjungti fotoaparato nustatymus, kad galėtumėte filmuoti vaizdo įrašus, tinkamus įvairiems socialiniams tinklams:

  • Plačiaekranis 16:9 – bendrinimui „YouTube”, rodymui per televizorių ir pan.
  • Vertikalioji 9:16 (mobilioji) – akimirksniu publikuojama „TikTok” ir kitose vertikaliųjų vaizdo įrašų platformose.
  • Universalus 8:7 – naudojamas visas jutiklio plotas ir galima pasirinkti reikiamą formatą, kurį reikia apdoroti po fotografavimo.

Maksimalus objektyvo modifikavimas 2.0

Kartu su naujuoju fotoaparatu bus galima įsigyti patobulintą ” Max Lens Mod 2.0″ objekty vo versiją. Jis palaiko 10 bitų spalvas ir dar platesnius kampus ” Max SuperView” režimu. Jis mažesnis ir lengvesnis nei originalus „Max Lens Mod”, atstumia vandenį ir yra dvigubai atsparesnis įbrėžimams. Max Lens Mod 2.0 kainuos 99 EUR ir bus suderinamas tik su HERO12 Black.

Maksimalus objektyvo modifikavimas 2.0

Programėlės „GoPro Quik” darbalaukio versija

„GoPro” naudotojai yra susipažinę su Quikprogramėlę savo išmaniuosiuose įrenginiuose, tačiau tikimasi, kad ” Quik” vaizdo įrašų redaktorius netrukus bus prieinamas ir darbalaukyje – „Mac” versija gali pasirodyti šį rudenį, tačiau „Windows” vartotojams teks palaukti iki kitų metų pavasario.

Atsisveikinimas su GPS palaikymu

Taip, deja, visos naujos funkcijos ir patobulinimai turi trūkumų – HERO12 Black nebeturi GPS funkcijos ir kamera nepalaiko GPS rodiklių įrašymo vaizdo įrašų metaduomenyse. Šis pokytis – nemaloni naujiena tiems, kurie įpratę, kad į motociklų ar dviračių varžybų arba plaukimo valtimi vaizdo įrašus įtraukiami atstumo žemėlapiai, greičio, aukščio ir kt. telemetrijos duomenys. Dabar turėsite arba naudotis HERO11, arba kitu įtaisu telemetriniams duomenims fiksuoti ir naudoti juos „GoPro” filmuotoje medžiagoje.

Kada verta pirkti naująją „GoPro HERO12 Black”?

Turiu pasakyti, kad HERO12 ne tik įspūdingai patobulinta apsauga nuo perkaitimo, kuri daugeliui naudotojų (įskaitant mane) buvo labiausiai erzinantis „GoPro” kamerų trūkumas, bet ir HERO12 nelabai skiriasi nuo HERO11. Tačiau daugeliu atvejų naujo modelio pirkimas yra labai protingas pasirinkimas. Manau, kad HERO12 verta rinktis toliau nurodytais atvejais:

  1. Jei esate pasirengę įsigyti pirmąją „GoPro” kamerą, „HERO12 Black” objektyvai yra brandžiausia veiksmo kamera, pasižyminti geriausia vaizdo kokybe ir didžiausiomis funkcijomis už fiksuotą 449 EUR kainą.
  2. Jei turite HERO10 ar senesnę kamerą ir norite dalytis savo nuotykiais su „YouTube” ir „TikTok” sekėjais. HERO12 Black įmontuotas 8:7 jutiklis leidžia bendrinti tą pačią filmuotą medžiagą tiek horizontaliai, tiek vertikaliai socialiniuose tinkluose.
  3. Jei esate HERO10 arba HERO11 naudotojas, kuriam ne kartą nepavyko užfiksuoti ryškių akimirkų, nes kamera išsijungė anksčiau laiko dėl perkaitimo[this has often robbed me of good shots as a fisherman].
  4. Jei filmuodami nuolat naudojate kelias „GoPro” kameras ir sunkiai sinchronizuojate filmuotą medžiagą, HERO12 Black su Timecode Sync bus jūsų išsigelbėjimas.
  5. Jei naudojate HERO8 arba senesnę „GoPro”, noriu ją naudoti rudens ir žiemos mėnesiais. Su „Enduro” akumuliatoriumi naujasis fotoaparatas neišsijungia net esant -10 °C temperatūrai.

„GoPro HERO12 Black” gali vargu ar galima vadinti revoliucija veiksmo kamerų rinkoje. Labai tikėtina, kad ši versija iš modelio į modelį buvo mažiausiai techniškai patobulinta per visą „GoPro HERO” istoriją. Tačiau svarbiausias ir skaudus ankstesnių modelių trūkumas buvo išspręstas – perkaitimas, apie kurį beveik visi girdėjo ir patyrė bent kartą 10 modelis. ir 11 modelio naudotojas.

Manau, kad išleidus HERO12 Black bus daug diskusijų, bet gal užteks ir šių nedidelių patobulinimų? Galbūt tai yra gamintojo žinutė?

Su HERO12 Black „GoPro” pasiekė pačią tobulumas. Pasistenkite, kad būtų geriau!”

Susidomėjusieji šiuo gaminiu jau gali rezervuoti „GoPro HERO12 Black” pateikdami užsakymą TopPC.lt svetainėje. HERO12 į rankas galėsite gauti nuo 13 d. rugsėjo mėn. 16:00! Galite rinktis standartinė versija už 449 € arba Creator Edition už 679 €.

Pasidalinti straipsniu: