LEC nustatys atlyginimų ribą League of Legends „superkomandoms”!

- - 0 komentarų įraše LEC nustatys atlyginimų ribą League of Legends „superkomandoms”!

Įvairių patikimų šaltinių teigimu, „Riot Games” nori įvesti „League of Legends” eSporto žaidime atlyginimų ribą. Tai turės įtakos ne tik pagrindinei lygai, bet ir įvairioms regioninėms lygoms, pavyzdžiui, LPL (Kinijos lyga) ir LCK (Korėjos lyga), taip pat kitoms Europos regioninėms lygoms, pavyzdžiui, Ispanijos lygai.

Per pastarąjį dešimtmetį Europos „League of Legends” gerbėjai stebėjo kelių superkomandų iškilimą. Tokiu būdu didžiausią banko sąskaitą turinti e. sporto organizacija beveik visada pasirašo sutartis su geriausiais kiekvienos pozicijos žaidėjais ir sezoną po sezono dominuoja.

Tačiau pasirodė pranešimų, kad superkomandų dienos suskaičiuotos, nes LEC nori įvesti savo lygų atlyginimų ribas. Tai reiškia, kad e. sporto organizacijos galės išleisti ne daugiau kaip 2 mln. eurų žaidėjų sutartims, o šią ribą viršijančios komandos turės mokėti „prabangos” mokestį.

Prabangos mokestis – tai sistema, skirta skatinti komandas neviršyti išlaidų ribos ir bausti tas, kurios to nedaro. Pranešama, kad komandos turės sumokėti 50 % sumos, išleistos viršijant atlyginimų viršutinę ribą, o iš prabangos mokesčio sukaupti pinigai bus padalyti tarp lygos komandų, pačios lygos ir kitų antrojo lygio regioninių lygų.

Daugelis sirgalių turi stebėtis, kad taip ilgai užtruko atlyginimų viršutinės ribos sistemos įvedimas, ypač atsižvelgiant į dabartinę e. sporto padėtį. Per pastaruosius metus daug komandų visame pasaulyje turėjo uždaryti savo duris arba sumažinti veiklos sąnaudas, nes superkomandos užvaldė pramonę ir susižėrė beveik visus laurus.