AMD pasiekė didžiausią kada nors užimtą x86 procesorių rinkos dalį per I ketvirtį

- - 0 komentarų įraše AMD pasiekė didžiausią kada nors užimtą x86 procesorių rinkos dalį per I ketvirtį

Neseniai rašėme apie akivaizdžią „Intel” lyderystę procesorių rinkoje. Tačiau  Naujausioje „Mercury Research” ataskaitoje teigiama, kad per 2024 m. 1.ketvirtį AMD pasiekė rekordinį rezultatą ir užėmė rekordinę (savo) x86 procesorių rinkos dalį. Manau, kad tai svarbus AMD, kaip procesorių gamintojos, žingsnis į priekį ilgalaikėje kovoje su „Intel” dominavimu labai svarbioje asmeninių kompiuterių procesorių srityje. Daugiausia dėl to kaltas sėkmingas „Ryzen 8000”. serijos ir 4. kartos EPYC serverių procesorių, teigia AMD.

Rinkos dalis vartotojų segmente padidėjo dėl populiariųjų „Ryzen” procesorių kainos ir našumo santykio

Stiprų rinkos dalies augimą lėmė didelė „Ryzen” ir „EPYC” procesorių paklausa vartotojų ir verslo segmentuose. Įspūdingą „Ryzen” procesorių kainos ir našumo santykį palankiai įvertino žaidėjai, turinio kūrėjai ir įmonės, ieškančios ekonomiško procesoriaus, bet nepermokančios. Taigi AMD rinkos dalis siekė 23,9 %, t. y. gerokai padidėjo nuo 2023 m. IV ketv. iki 19,8 %.

AMD taip pat padarė didelę pažangą duomenų centrų srityje su savo EPYC serverių procesoriais. AMD gebėjimas tiekti galingus, tačiau nebrangius procesorius leido debesijos paslaugų teikėjams ir įmonėms plėsti savo veiklą naudojant AMD platformą. Kelios pirmaujančios technologijų milžinės (pvz., „Amazon”, „Google”, IBM, „Microsoft”) naudojo „EPYC” savo debesų kompiuterijos paslaugose, taip prisidėdamos prie sparčiai augančios AMD įtakos serverių rinkoje. Dabar AMD rinkos dalis sudaro 23,6 %, o tai yra gerokai daugiau nei per pastaruosius kelerius metus, pvz., prieš ketverius metus (2020 m. pradžioje) AMD rinkos dalis buvo vos daugiau nei 10 %.

AMD serverių rinka auga dėl sėkmingų „Epyc” procesorių

Apibendrinant galima teigti, kad AMD prarado dalį nešiojamųjų kompiuterių rinkos dėl „Intel Meteor Lake” procesorių pergalės, tačiau jai pavyko užimti nedidelę dalį stalinių kompiuterių ir serverių rinkos. 2024 M. AMD. antrąjį pusmetį ir toliau didins tempą, bus įdomu sužinoti, ar procesorių gamintojui pavyks išlaikyti šią teigiamą tendenciją ir atimti iš „Intel” dar didesnę x86 pyrago dalį.

Primename, kad internetinėje parduotuvėje TopPC.lt siūlomas platus „AMD Ryzen” procesorių asortimentas visiems skoniams už puikią kainą ir našumą.

 

Pasidalinti straipsniu: