AMD atideda „Ryzen 9000” paleidimą

- - 0 komentarų įraše AMD atideda „Ryzen 9000” paleidimą

AMD šiandien paskelbė, kad dėl nepatikslintos kokybės problemos atidėjo „Zen 5 Ryzen 9000” pristatymą.Dėl to AMD pranešė, kad atšaukė visus „Ryzen 9000” įrenginius, kuriuos pristatė mažmenininkams ir OEM gamintojams visame pasaulyje. Dabar bendrovė „Ryzen 7 9700X” ir „Ryzen 5 9600X” procesorius pristatys rugpjūčio 8 d., o aukštesnės klasės „Ryzen 9 9950X” ir „Ryzen 9 9900X” bus atidėti iki rugpjūčio 15 d.

Tai precedento neturintis AMD žingsnis, bent jau naujausioje istorijoje. Atlikdama galutinius procesorių patikrinimus AMD aptiko neįvardytą „Ryzen 9000” procesorių kokybės problemą, kuri praslydo pro vidinius tikrinimo procesus.Tada lustai su šia problema buvo pristatyti pirmajai mažmeninės prekybos produktų bangai. AMD teigia, kad iš atsargumo ir siekdama užtikrinti, kad nė viena mikroschema su kokybės problema nebūtų pristatyta klientui, ji dabar atšaukia visas visame pasaulyje išsiųstas „Ryzen 9000” mikroschemas, kad jas pakeistų naujomis.

Mėnesio pabaigoje bus pradėti gaminti „Ryzen AI 300” mobilieji procesoriai. AMD problema iškyla, nes jos konkurentė „Intel” sulaukia vis daugiau kritikos dėl to, kad prieš paskelbdama pataisą prieš kelias dienas leido kelis mėnesius išlikti nesklandumams.
AMD akivaizdžiai nenori daryti tos pačios klaidos.

Štai oficialus AMD pareiškimas šiuo klausimu: „Mes vertiname „Ryzen 9000” serijos procesorių sukeltą ažiotažą. Atlikdami galutinius patikrinimus nustatėme, kad pirminiai gamybiniai vienetai, kurie buvo išsiųsti mūsų kanalų partneriams, neatitiko visų mūsų kokybės lūkesčių. Iš atsargumo ir siekdami išlaikyti aukščiausios kokybės patirtį kiekvienam „Ryzen” vartotojui, bendradarbiaujame su savo kanalų partneriais, kad pradinius gamybinius vienetus pakeistume naujais. Dėl šios priežasties mažmeninės prekybos galimybės bus trumpam atidėtos. Dabar procesoriai „Ryzen 7 9700X” ir „Ryzen 5 9600X” bus pradėti pardavinėti rugpjūčio 8 d., o procesoriai „Ryzen 9 9950X” ir „Ryzen 9 9900X” – rugpjūčio 15 d. Didžiuojamės, kad kiekvienam „Ryzen” naudotojui galime pasiūlyti aukštos kokybės patirtį, todėl tikimės, kad mūsų gerbėjai turės puikią patirtį su naująja „Ryzen 9000″ serija.” – Jackas Huynhas, AMD SVP ir kompiuterių bei grafikos padalinio generalinis direktorius.

Pasidalinti straipsniu: