Iš kalėjimo paleistas „Nintendo” įsilaužėlis priverstas sumokėti atlygį už visą gyvenimą

- - 0 komentarų įraše Iš kalėjimo paleistas „Nintendo” įsilaužėlis priverstas sumokėti atlygį už visą gyvenimą

„Nintendo” „įsilaužėlis” Gary Bowseris buvo paleistas iš kalėjimo po 40 mėnesių, tačiau visą likusį gyvenimą turės grąžinti „Nintendo” apie 25-30 % savo uždarbio.

Komanda „Team Xecuter” iš pradžių kūrė modchipus ir įvairius įrankius, skirtus įsilaužėliams, kad jie galėtų apeiti įvairias konsoles ir jose žaisti piratinius žaidimus. Čia „Team Xecuter” gali pasigirti – jie tikrai yra „Nintendo Switch” SXOS programinės įrangos meistrai, tačiau jei ji naudojama blogais tikslais, nėra kuo girtis.
Tiesa?

2020. 2020 m. išleidus „SXOS” ir „Switch” modifikavimo lustus, „Nintendo” biure kilo daug pasipiktinimo. Šiuos lustus platino „Team Xecuter” ir toliau reklamavo įvairiose svetainėse, pavyzdžiui, „Maxconsole”, kur kiekvienas galėjo sužinoti, kaip naudotis ir kur įsigyti geimingo kontrabandos!

Tais pačiais metais Dominikos Respublikoje suimtas kanadietis Gary, kuris valdė „MaxConsole” svetainę, buvo išduotas JAV.

Remiantis pranešimais: „Bowseris sąmoningai dalyvavo kibernetinių nusikaltimų schemoje, pagal kurią buvo įsilaužiama į pirmaujančias žaidimų konsoles ir padedama kurti, gaminti ir pardavinėti įvairius apėjimo įrenginius (pvz., minėtas modchips), kurie leido bendrovės klientams žaisti piratinius vaizdo žaidimus…”. Bowser 2021. 2001 m. lapkričio mėn. jis pripažino savo kaltę.

Vėliau jis buvo įkalintas Sietle, o dabar už „gerą elgesį” išleistas į laisvę anksčiau laiko.

Bowersas paaiškina pirmiau pateiktame vaizdo įraše kad 14,5 mln. dolerių nuostolį, kurį patyrė „Nintendo”, turės grąžinti jis. Teismas nusprendė, kad kanadietis privalo kiekvieną mėnesį Nintendo siųsti 25-30 proc. savo bendrųjų mėnesinių pajamų.

Iki šiol Boweris sumokėjo tik 200 JAV dolerių iš 14,5 mln. ir vargu ar per visą savo gyvenimą grąžins visą sumą.

Pasidalinti straipsniu: