Prancūzijos vunderkindas ir „Team Vitality” užbaigia CS:GO erą

- - 0 komentarų įraše Prancūzijos vunderkindas ir „Team Vitality” užbaigia CS:GO erą

Norėdami atsekti „Counter-Strike: Global Offensive” pasaulio čempionato istoriją, turime grįžti maždaug 10 metų atgal. Tai buvo pietų Švedijos miestas Jönköpingas, kuriame 2013 m. 2009 m. rudenį mažoje konferencijų salėje švedų „fnatic” pakėlė titulą virš savo galvų, trijuose kortų trileriuose atimdami jį iš kitų pagrindinių favoritų – švedų „Ninjas in Pyjamas”.

Praėjo daug laiko ir esportas išaugo. Išaugo tiesiogines transliacijas stebinčių žiūrovų skaičius, padaugėjo bilietų, parduodamų į tiesiogines varžybas, ir, žinoma, pakilo žaidėjų, komandų ir renginių rengimo lygis.

Tai, ką Paryžiuje sukūrė Danijos BLAST, kuriai buvo patikėta surengti paskutinį CS:GO pasaulio čempionatą, buvo fantastiška ir nepamirštama! Puikus vaizdas, kurį papildė kelių komandų Pelenės istorijos ir puikūs garso efektai, neabejotinai pakėlė būsimų esporto renginių kartelę.

Paskutiniame CS:GO pasaulio čempionate daugelio lažybų bendrovių ir sirgalių akys buvo nukreiptos viena kryptimi – į šeimininkų herojus ir pagrindinius pretendentus į titulą „Team Vitality”. Nors komandą sudaro du prancūzai, du danai ir vienas izraelietis, „Team Vitality” jau daugelį metų yra Prancūzijos esporto pasididžiavimas ir šlovė.

Ir šis fantastiškas penketukas nenuvylė! Turnyro „tamsusis arkliukas” „GamerLegion” finale buvo įveiktas 2:0 (16:6 de_overpass, 16:13 de_nuke). Prancūzijos stebukladarys ZywOo buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju, tačiau tai dar ne viskas. „GamerLegion” žvaigždės, iM, kuris žaidimas po žaidimo rodė meistriškumo klasę, vardas bus įrašytas daugelio esporto skautų užrašų knygelėse.

Dar vienas įdomus faktas – tai buvo vienintelis CS:GO pasaulio čempionatas, kuriame į atkrintamąsias varžybas pateko žaidėjai iš visų Baltijos šalių. Latvijai atstovavo YEKINDAR („Team Liquid”) ir broky („Team FaZe”), Lietuvai – jL („Apeks”), o Estijai – ropz („Team FaZe”).

Turnyro rezultatus rasite toliau:

Ekrano nuotrauka paimta iš HLTV.org

Kas toliau? Tālāk sāksies visinteresantākais, jo jau šajā vasarā iznāk jaunākā Counter-Strike versija – CS2, kas visus atgriezīs nulles punktā. Pirmasis CS2 pasaulio čempionatas vyks 2024 m. Kopenhagoje. 2014 m. pirmąjį pusmetį.

Pasidalinti straipsniu: