Kick vs Twitch – kas yra kas?

- - 0 komentarų įraše Kick vs Twitch – kas yra kas?

„Twitch” yra tarsi futbolo aikštė transliacijų pasaulyje. Jei „Twitch” prisidėjo prie esporto industrijos augimo, ji pagaliau gali turėti stiprų (ar veikiau ambicingą) konkurentą.

Prieš kurį laiką „Twitch” susidūrė su „YouTube Gaming” konkurencija, tačiau „Twitch” vieta po saule liko nepaliesta – tačiau „YouTube” nepavyko jos išjudinti.

Dabar atėjo laikas naujiems žaidėjams – tokios platformos kaip „Kick” ir „Rumble” pradeda užimti srautinių transliacijų rinkos dalį. Pastaraisiais mėnesiais „Kick” labai išpopuliarėjo ir daugelis mano, kad „Kick” gali aplenkti „Twitch”, kuri, beje, priklauso kitam milžinui – „Amazon”!

Vienas didžiausių „Kick” pliusų nuo pat jos paleidimo 2022 m. 2010 m. spalio mėn. bandoma privilioti aukšto lygio „Twitch” transliuotojus, ir platformai tai pavyksta. Pirmosiomis dienomis „Kick” pavyko sudaryti sutartį su prieštaringai vertinamu „Twitch” transliuotoju Adinu Rossu, tačiau nuo to laiko platforma tik finansiškai augo.

Garsiausia vasaros naujiena transliacijų pasaulyje buvo antraštės, kuriose minimas ” Twitch” žvaigždžių xQc ir Amouranth persikėlimas į „Kick”.

Žiniasklaida pranešė apie kosmines sumas – „xQc” sutartis su „Kick” buvo verta maždaug 100 milijonų JAV dolerių. Kitas „Kick” pusės koziris – „Twitch” pajamų dalijimosi taisyklės. „Twitch” dalijasi savo transliuotojų pajamas per pusę – 50 % gauna „Twitch”, 50 % – turinio kūrėjas, tačiau „Kick” savo transliuotojams siūlo daug geresnes sąlygas – 95/5 turinio kūrėjų naudai.

Nepaisant precedento neturinčio „Kick” srautinių transliacijų augimo per pastaruosius metus, „Twitch” išlieka beveik nenugalimas varžovas žiūrovų skaičiumi ir įtaka. Taip yra daugiausia dėl „Twitch” palikimo veiksnio – ši platforma jau daugelį metų turi monopoliją transliacijų pramonėje, todėl žmonės natūraliai ją laiko pagrindiniu ir pirmuoju prekės ženklu, kai kalbama apie transliacijas.

Grįžtant prie „Twitch” istorijos, 2007 m. ši platforma pradėjo veikti kaip Justin.tv. 2009 m. Justino Kane’o hobio projektas sparčiai išpopuliarėjo ir tapo viena pirmųjų specialių platformų, skirtų žmonėms visame pasaulyje tiesiogiai transliuoti. Svetainė tapo tokia populiari, kad 2011 m. 2010 m. sukurta speciali žaidimų skiltis „Twitch”. 2014 m. 2009 m. bendrovę už 970 mln. JAV dolerių įsigijo „Amazon”.

Kadangi „Twitch” vienokia ar kitokia forma gyvuoja jau beveik du dešimtmečius, ji yra labiausiai pripažinta platforma transliacijų pasaulyje, o turint jos biudžetą ir „Amazon” petį, akivaizdu, kad „Twitch” dar kurį laiką bus pagrindinis šios pramonės šakos žaidėjas.

„Twitch” aktyviai transliuoja daugiau nei 7 milijonai žmonių. Nors „Kick” per trumpą laiką sulaukė didžiulės sėkmės, naujai platformai bus beveik neįmanoma aplenkti „Twitch” kaip srautinių transliacijų pramonės veidą. Norint, kad „Kick” atrodytų labiau puristinė nei „Twitch”, prireiktų rimtų atnaujinimų ir net metų, kad pasikeistų naudotojų įpročiai.