Tarptautinis olimpinis komitetas įsteigia e. sporto komisiją

- - 0 komentarų įraše Tarptautinis olimpinis komitetas įsteigia e. sporto komisiją

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK), olimpinių žaidynių valdymo organas, paskelbė apie naujos oficialios komisijos, kuri daugiausia dėmesio skirs e. sportui, sukūrimą.

TOK eSporto komisija toliau skatins TOK eSporto pastangas, į ją įeina žymūs eSporto ir sporto pramonės atstovai, pavyzdžiui, „G2 Esports” generalinis direktorius Albanas Descelot.

Naujoji e. sporto komisija buvo paskelbta kaip TOK nuolat atnaujinamų 2023 m. komisijų dalis. Tai svarbus sprendimas dėl IOC organizuojamų e. sporto renginių ateities.

IOC komisijos yra įvairaus dydžio ir kompetencijos ir veikia kaip IOC prezidento, IOC sesijos arba IOC vykdomosios valdybos patariamosios institucijos. Užsakymuose paprastai aptariama konkreti tema, būsimi įvykiai arba bendra sritis, pavyzdžiui, ryšiai su visuomene ir įmonių komunikacija.

Naujajai e. sporto komisijai pirmininkaus Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) prezidentas Davidas Lappartientas, kuris vadovauja ir MOK e. sporto ryšių grupei, ir olimpinei e. sporto savaitei, kuri šių metų birželio mėn. vyko Singapūre.

Prie Lappartiento prisijungs tokios garsenybės kaip olimpinius medalius laimėjusios BMX dviratininkės Sarah Walker ir Mikaela Kojuangko Jaworski, taip pat FIA vykdomoji direktorė Natalie Robyn. Komisijoje dalyvaus Saudo Arabijos olimpinio ir parolimpinio komiteto generalinis direktorius ir generalinis sekretorius Abdulazizas Beshenas.

Elektroninio sporto srityje Komisijos nariais paskirti ” G2 Esports” generalinis direktorius Albanas Dechelotte’as ir ” Ubisoft” pasaulinių konkurencinių žaidimų vyresnioji direktorė Zeynep Gencaga. Prie jų prisijungs Shinji Namekawa, „Konami” pasaulinio verslo plėtros vadovas, Harishas Sarma, „TikTok” žaidimų ir e. sporto vadovas, ir Mia Stellberg, e. sporto ir sporto psichologė.

TOK prezidentas Thomas Bachas komentavo šį pranešimą: „TOK mano, kad virtualiosios sporto šakos gali papildyti ir sustiprinti tradicines olimpines sporto šakas ir suteikti naujų galimybių sportininkams ir sirgaliams dalyvauti olimpiniame judėjime.

„Tikime, kad virtualiosios sporto šakos gali padėti propaguoti olimpinių žaidynių pagrindą sudarančias tobulumo, draugystės ir pagarbos vertybes ir įkvėpti viso pasaulio jaunimą sportuoti bei gyventi aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą.”