TOK paskelbė olimpinių esporto žaidynių planus

- - 0 komentarų įraše TOK paskelbė olimpinių esporto žaidynių planus

Olimpinių žaidynių organizatorius Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) paskelbė, kad „nagrinėja” planus surengti olimpines e. sporto žaidynes.

MOK pareiškimas paskelbtas 141 dieną. Ji bus pradėta įgyvendinti per TOK sesiją Mumbajuje (Indija) ir remiasi keliomis kitomis olimpinių žaidynių e. sporto iniciatyvomis.

Per sesiją, kurioje dalyvavo ir Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi, MOK prezidentas Thomas Bachas atskleidė, kad naujai įsteigtai MOK eSporto komisijai pavesta išnagrinėti galimybę surengti olimpines eSporto žaidynes.

Bachas nurodė, kad iniciatyvą paskatino apie 500 mln. e. sporto žaidėjų, kurie, pasak jo, „domisi e. sportu”, ir pabrėžė, kad daugelis jų yra jaunesni nei 34 metų amžiaus.

„Jaunoji karta mąsto visiškai kitaip. Dabar jie gyvena skaitmeninį gyvenimą. Negalime ignoruoti jų mąstymo, jei nenorime pakenkti savo ateičiai. Turime suteikti jiems galimybę vadovauti mums savo naujuoju mąstymu”.

Olimpinė eSporto serija, pirmą kartą surengta šių metų birželį kaip olimpinės eSporto savaitės dalis, yra TOK organizuojamas eSporto renginys, kuriame šiemet vyko devynios skirtingos disciplinos.

Pasidalinti straipsniu: