2023. 2023 m. JAV vaizdo žaidimų pramonė pasiekė 57 milijardus JAV dolerių

- - 0 komentarų įraše 2023. 2023 m. JAV vaizdo žaidimų pramonė pasiekė 57 milijardus JAV dolerių

JAV įvairiuose sektoriuose sukuria didžiąją dalį pasaulio ekonomikos, tas pats pasakytina ir apie vaizdo žaidimus. Kadangi vaizdo žaidimai vaidina svarbų vaidmenį šiuolaikinėje kultūroje, verta pažvelgti į skaičius, o Pramoginės programinės įrangos asociacija ir „Circana” tai ir padarė. atlikdami bendrą tyrimą.

Jame atskleidžiama, kad 2023 m. vien JAV vaizdo žaidimų pardavimai sudarė apie 57,2 mlrd. dolerių. Palyginti su praėjusių metų duomenimis, tai yra maždaug 1 mlrd. JAV dolerių daugiau. Vaizdo žaidimams ir turiniui išleista 48 mlrd. JAV dolerių, 6,6 mlrd. dolerių –techninei įrangai ir 2,6 mlrd. dolerių – įvairiems periferiniams įrenginiams ir priedams įsigyti.

Augimas

Laikui bėgant vis daugiau žmonių įsitraukia į vaizdo žaidimų pramonę, nes ji tampa prieinamesnė. Apskaičiuota, kad Žemėje yra daugiau nei 3 mlrd. žaidėjų, dauguma jų žaidžia mobiliuosius žaidimus, kurie yra vertingiausia vaizdo žaidimų pramonės dalis.

EKA prezidentas Stanley Pierre-Louis pareiškime teigė:

Šie skaičiai patvirtina, kad vaizdo žaidimų pramonė yra vienas iš Jungtinių Valstijų ekonomikos augimo variklių. Kartu su faktu, kad beveik du trečdaliai amerikiečių reguliariai žaidžia vaizdo žaidimus visose demografinėse grupėse ir įvairiose aplinkose, šie rezultatai patvirtina, kad vaizdo žaidimų pramonė turi toli siekiančią kultūrinę reikšmę.

Ataskaitoje apibendrinti duomenys apima šiuos aspektus:

  • Fizinės ir skaitmeninės žaidimų kopijos
  • DLC ir mikrotransakcijos
  • Prenumeratos išlaidos
  • Periferija
  • Priedai

Tyrime taip pat nustatyta, kad iki 2023 m. „Hogvartso palikimas” bus pelningiausias kompiuterinis žaidimas JAV, o po jo seks „Call of Duty: Modern Warfare 3”.

Pasidalinti straipsniu: