Šiaurės Amerikos e. sporto organizacijos padavė žaidimų leidėjus į teismą dėl 680 mln. dolerių žalos atlyginimo

- - 0 komentarų įraše Šiaurės Amerikos e. sporto organizacijos padavė žaidimų leidėjus į teismą dėl 680 mln. dolerių žalos atlyginimo

Vakar buvo paskelbta, kad viena įtakingiausių Šiaurės Amerikos e. sporto organizacijų
OpTic Gaming
padavė į teismą JAV žaidimų leidėją „Activision” dėl tariamo bendrovės monopolio „Call of Duty” e. sporto pramonėje.
„Bloomberg” teisė
paskelbtame straipsnyje teigiama, kad vakar pateiktas ieškinys pateiktas dėl to, kad e. sporto organizacijos nepatenkintos griežtais apribojimais, pernelyg didelėmis išlaidomis ir neegzistuojančia ekosistema.

Prašymą pateikė
Hector „H3CZ” Rodriguez
ir
Seth „Scump” Abner
iš „OpTic Gaming”, prašydami 680 mln. JAV dolerių kompensacijos.

Ieškinyje teigiama, kad „Activision” draudžia komandoms sudaryti sutartis, kurios trukdytų „Activision” veiklai, o leidėjai draudžia kitoms bendrovėms rengti turnyrus, taip tiesiogiai nustatydami, kad „Call of Duty World League” yra vienintelis aukščiausio lygio turnyras kiekvieną sezoną.

Tačiau „Call of Duty” lygą nuo pat pradžių paniekino daugybė gerbėjų, nes „Activision” už vieną iš prestižinių vietų iš organizacijų narių paėmė didelę 27,5 milijono JAV dolerių sumą, taip suteikdama lygai frančizę ir atsisakydama iki tol buvusio atviro formato.

Dabar komandos susivienijo tikėdamosi laimėti bylą ir priversti „Activision” sumokėti 680 milijonų JAV dolerių, kad padengtų per pastaruosius kelerius metus komandų patirtus nuostolius.

„Microsoft” neseniai atleido tūkstančius darbuotojų, įskaitant šimtus „Activision Blizzard”, todėl už e. sportą atsakingų žmonių skaičius bendrovėje turėjo būti sumažintas iki minimumo, todėl e. sporto organizacijoms atsakymo gali tekti šiek tiek palaukti.

Praėjusiais metais baigėsi „Overwatch” lyga, kuri buvo laikoma „Call of Duty” lygos seseriniu turnyru. Ar galime tikėtis panašios „Call of Duty” situacijos, jei šis ieškinys iš esmės nepakeis situacijos? Laikas parodys!


„Call of Duty” lygoje šiuo metu dalyvauja 12 komandų, kurių kiekviena atstovauja tam tikram Šiaurės Amerikos miestui.
. Nė vienoje komandoje nėra žaidėjo iš Baltijos šalių.

Pasidalinti straipsniu: