Kaip padidinti kompiuterio našumą neatnaujinant geležies

- - 0 komentarų įraše Kaip padidinti kompiuterio našumą neatnaujinant geležies

Prieš išleisdami pinigus naujiems kompiuterio komponentams, išbandykite šiuos patarimus

Kompiuterio našumo sumažėjimas visada nemalonus. Taip gali nutikti dėl programinės įrangos problemų arba dėl to, kad komponentas pasiekė savo maksimalų pajėgumą ir jį reikia atnaujinti į galingesnę versiją, o tai gali brangiai kainuoti. Jei kada nors irzliai sėdėjote prie kompiuterio laukdami, kol programa baigs veikti, failas bus išsaugotas arba failų sąrašas bus įkeltas, žinote, kaip nemalonu gaišti brangų laiką tokioms nereikšmingoms užduotims atlikti. Laimei, yra keletas būdų, kaip šią problemą išspręsti prieš nusprendžiant pirkti naujesnius komponentus.

Patikrinkite, ar yra operacinės sistemos atnaujinimų

„Windows” atnaujinimai gali šiek tiek erzinti, tačiau ignoruoti juos – bloga mintis

Šis metodas užtikrins, kad kompiuteris veiktų geriausiai. Operacinė sistema yra labai svarbi sklandžiam visų kompiuterio komponentų veikimui, o jei ji pasenusi, sistema gali sulėtėti. Pavyzdžiui, naujausioje OS versijoje gali būti išspręsta našumo problema. Operacines sistemas galima nustatyti taip, kad jos automatiškai ieškotų ir įdiegtų naujinius, nereikalaujant naudotojo dalyvavimo. Jei įmanoma, rekomenduoju ją įjungti, kad nereikėtų apie tai galvoti ir kompiuteryje visada būtų naujausia operacinės sistemos versija.

Išjungti nereikalingas paleidimo programas

Kuo daugiau programų įtraukiama į paleidimo programų sąrašą, tuo lėčiau kraunama operacinė sistema. Kiekvieną kartą, kai įkeliama sistema ir prisijungiama prie paskyros, operacinė sistema turi įkelti kiekvieną iš šių programų. Tai ne tik sulėtina visą paleidimo procesą, bet ir reiškia, kad fone veikia programos, kurių jums gali neprireikti. Geriausia išjungti visas programas, kurios nereikalingos sistemai arba jums patiems, ir atidaryti jas rankiniu būdu tik tada, kai reikia.

Pakeiskite operacinės sistemos maitinimo nustatymus

Operacinę sistemą galima sukonfigūruoti taip, kad ji veiktų tam tikru galios lygiu, priklausomai nuo maitinimo šaltinio. Tai naudinga nešiojamiesiems kompiuteriams, nes taip galima taupyti akumuliatoriaus energiją, kai sistemai nereikia veikti visu pajėgumu. Kita vertus, akumuliatoriaus veikimo trukmė nesvarbi staliniam kompiuteriui, kuris visada prijungtas prie elektros tinklo, todėl galime drąsiai perjungti akumuliatoriaus taupymo profilį į našumo profilį ir mėgautis didžiausia įmanoma skaičiavimo sparta.

Pašalinti nereikalingus programas

Operacinės sistemos, kaip ir nešiojamųjų kompiuterių gamintojai, paprastai turi nereikalingos iš anksto įdiegtos programinės įrangos. Ši sąvoka gali būti taikoma ir programoms bei kitiems jūsų pačių įdiegtiems dalykams, kurių nebenaudojate. Galbūt pakeitėte AMD vaizdo plokštę į „Nvidia” vaizdo plokštę ir dar neišinstaliavote visos AMD programinės įrangos arba nebenaudojate senojo HP spausdintuvo, bet vis dar turite įdiegtą jo programinės įrangos rinkinį. Visa tai užima brangius sistemos išteklius – vietą diske, operatyviąją atmintį ir procesoriaus išteklius (jei programos paleidžiamos paleidimo režimu).

Atnaujinti tvarkykles

Kompiuterio komponentai veikia palaikydami ryšį su kitais komponentais. Nesvarbu, ar tai būtų kietasis diskas, ar vaizdo plokštė, kad viskas tinkamai veiktų su operacine sistema, reikia tvarkyklės. Kaip ir operacinę sistemą, tvarkykles galima atnaujinti, o gamintojas gali išleisti naujas versijas. Operacinė sistema gali pati atnaujinti tvarkykles, bet taip pat galite rankiniu būdu įdiegti naujas tvarkyklių versijas patikrinę gamintojo svetainę. Kartais iš naujo įdiegus tvarkyklę galima išspręsti problemas, jei kompiuterio komponentas neveikia tinkamai.

Tačiau jei dėl to kaltas „butelio kaklelis”

Jei naudojantis programomis ar žaidžiant žaidimus pastebite našumo sumažėjimą, o procesorius arba vaizdo plokštė veikia 100 %, gali būti, kad jums reikia vieno ar dviejų naujų kompiuterio komponentų. Tuomet sistemos atnaujinimai ir naujinimai nebepadidins našumo ir teks atnaujinti „antrankius”. Šiuo atveju Dateks.lv internetinė parduotuvė rasite visus naujausius kompiuterių komponentus, pvz, AMD sistemines plokštes, AMD procesoriai, opertyviosios atminties, SSD diskai ir dar daugiau.