„Nvidia” taip pat daro statymus dėl dirbtinio intelekto su nešiojamiesiems kompiuteriams skirtu „RTX AI”

- - 0 komentarų įraše „Nvidia” taip pat daro statymus dėl dirbtinio intelekto su nešiojamiesiems kompiuteriams skirtu „RTX AI”

„GeForce” vaizdo plokščių gamintoja „Nvidia” nusprendė įsitraukti į dirbtinio intelekto sritį ir pristatė naują „RTX AI” nešiojamųjų kompiuterių prekės ženklą. Įmonė, gaminanti populiarias RTX serijos vaizdo plokštes ir aukštos klasės dirbtinio intelekto apdorojimo aparatinę įrangą, dabar nusprendė sujungti abu šiuos dalykus.

Nauji „GeForce RTX AI” nešiojamieji kompiuteriai

„Nvidia” RTX AI ženklu pažymėti nešiojamųjų kompiuterių modeliai iš esmės yra tokie patys Neseniai „Microsoft” pristatė „Windows Copilot+” kompiuterį. Procesoriuose integruoti NPU branduoliai atliks „Windows Copilot+” funkcijas arba „lengvas dirbtinio intelekto užduotis”, o „Nvidia” RTX plokštės atliks vadinamąsias „sunkiąsias dirbtinio intelekto užduotis”, pavyzdžiui, vietoje paleis kalbos asistentus, vaizdų generatorius ir pan.

„Nvidia” teigia, kad RTX vaizdo plokštės gali atlikti iki 686 trilijonų operacijų per sekundę (TOPS), o procesoriai, turintys „tik” 45 TOPS, gali daryti gėdą.

Pirmieji RTX AI ženklu pažymėti nešiojamųjų kompiuterių modeliai yra šie:

  • Asus TUF A14 / A16
  • Asus ROG Zephyrus G16
  • Asus ProArt PX13 / PX16
  • MSI Stealth A16 Studio

Šiuo metu „Nvidia” paminėjo tik šiuos keturis konkrečius RTX AI nešiojamųjų kompiuterių modelius, tačiau dar daugiau nei 200 RTX AI ženklu pažymėtų nešiojamųjų kompiuterių pristatys tokie gamintojai kaip „Acer”, „Dell”, „Gigabyte”, HP, „Lenovo”, LG, MSI, „Razer” ir „Samsung”.

Visi šie modeliai jau yra „Windows Copilot+” kompiuteriai, kurių NPU branduoliai bus naudojami naujoms „Windows Copilot MI” funkcijoms. Juose taip pat bus įdiegtos „Nvidia GeForce RTX” vaizdo plokštės, kuriomis bus galima paleisti sudėtingus kompiuterinius žaidimus, turinio kūrimo programinę įrangą ir įvairius MI įrankius.

Asus TUF A14 bus vienas pirmųjų RTX AI ženklu pažymėtų nešiojamųjų kompiuterių

„Nvidia” tvirtina, kad net lyginant su „Apple” „M3 Max” procesoriumi, naujieji nešiojamieji kompiuteriai su RTX bus septynis kartus našesni už „Stable Diffusion 1.5” kartos vaizdą. Naujieji nešiojamieji kompiuteriai taip pat bus 10 kartų našesni naudojant didelės apimties kalbų modelius (LLM).

„Nvidia” MI pasaulio vizija

„Nvidia” skirsto dirbtiniam intelektui naudoti reikalingą aparatinę įrangą į tris plačias kategorijas: „lengvasis dirbtinis intelektas”, „sunkusis dirbtinis intelektas” ir „debesies masto dirbtinis intelektas”:

  • Mažiausia MI skalė yra mūsų kompiuteris. Šio MI privalumai – duomenų saugumas ir privatumas, taip pat tai, kad jis prieinamas visiems. Viskas, ko jums reikia, yra tinkamas kompiuteris su NPU, kuriame veikia „Windows Copilot” arba „Apple” M serijos procesoriuose įdiegtas neuroninis variklis. Tai idealiai tinka kai kurioms paprastoms MI taikomosioms programoms, tačiau ją riboja 10-45 TOPS, kuriuos generuoja NPU.
  • Vaizdo plokštė jau leidžia kompiuteriuose naudoti daug galingesnį dirbtinį intelektą, pasiekiantį 200-1300 TOPS, todėl ir vartojamas terminas „sunkusis dirbtinis intelektas”. Tai leidžia asmenims atlikti daug daugiau veiksmų naudojant vietoje įdiegtus LLM arba vaizdų generatorius. Šie vietoje paleidžiami įrankiai tebėra privatūs ir saugūs, tačiau nebe taip efektyviai naudoja energiją kaip „lengvasis dirbtinis intelektas”, kuriame naudojami tik NPU.
  • Tačiau tikroji MI galia slypi debesyje, kur aparatinė įranga yra keičiamo dydžio ir galima pasiekti tūkstančius TOPS. Tokį modelį naudoja „Open AI”, „Google” ir mažesnės įmonės, kurios perkelia dirbtinio intelekto skaičiavimus į debesijos serverius. Ši kategorija šiuo metu sparčiai auga, nes didžiosios įmonės investuoja į savo serverius ir techninę įrangą.

„Nvidia” mato vietą visoms šioms programoms ir nori tapti pirmaujančia vaizdo plokščių ir debesimis grindžiamų MI programų aparatinės įrangos tiekėja. Tai reiškia, kad dirbtinio intelekto įrankiai taps daug tobulesni.

Patobulintos turinio kūrėjų ir geimerių MI galimybės

Netrukus „Nvidia RTX” vaizdo plokštės galės pagreitinti generatyvinio dirbtinio intelekto programas, kad būtų galima greičiau ir geriau generuoti vaizdus tokiose priemonėse kaip „Automatic 1111” ir „Comfy UI”.

Bendrovė taip pat atnaujins „RTX Remix” ir „RTX Super Resolution” įrankius, į kuriuos bus įtraukti įvairūs dirbtinio intelekto patobulinimai. Dar viena nauja „Nvidia” funkcija – „G-Assist”. Tai skaitmeninis asistentas, kuris galės padėti naršyti kompiuteriniame žaidime, atsakydamas į klausimus apie žaidimo mechaniką, istoriją, veiksmo istoriją ir t. t., ir šią informaciją pateiks žaidimo metu.

„G-Assist” padės jums tiesiogiai žaidimo metu.

Apskritai, „Nvidia” nori save priskirti prie stiprių dirbtinio intelekto rinkos dalyvių ir turi visą techninę įrangą bei praktinę patirtį, kad tai nebūtų tik tušti šūkiai. Turinio kūrėjams ir kompiuterinių žaidimų entuziastams tai tikrai bus naudinga, nes palengvins jų gyvenimą ir suteiks naujų, dar neregėtų galimybių.

Laukite daugiau naujienų iš „Nvidia”, o kol kas peržiūrėkite „GeForce RTX” vaizdo plokščių asortimentą internetinėje parduotuvėje TopPC.lt!

Pasidalinti straipsniu: